недеља, 30. октобар 2011.

Patuljasti Šnaucer


Opšti izgled: Patuljasti šnaucer je po mogućstvu, što tačnija umanjena slilka srednjeg šnaucera, sa očuvanim svim osobinama i odlikama. On se razlikuje od ovoga samo po veličini i ponašanju, pri čemu odlike patuljastog psa dolaze do izražaja.
Glava: Glava patuljastog šnaucera je izdužena i bez ispupčenih obraza. Njena celokupna dužina (od vrha nosa do zatiljne kosti( odnosi se prema dužini leđa (greben, odnosno prvi grebeni pršljen do korena repa) otprilike kao 1:2. Stop je umeren. Gornji deo glave je ravan i paralelan sa nosnikom. Čeljusti su snažne i završavaju se u potpunosti nosnom pečurkom. Svaka degenerativna pojava na glavi je mana.
Zubalo: Patuljasti šnaucer ima normlano, snažno, makazasto zubalo.
Uši: Uši su visoko postavljene i ravnomerno odsečene.
Oči: Tamno okruglasto oko ne srne da bude izbuljeno i mora biti dobro postavljeno u glavi.
Vrat: Vrat je dugačak, plemenito zasvođen i snažno sa trupom povezan i nikada ne treba da bude suviše debeo, suviše kratak ili prav. Podgušnjak (fanon) je mana.
Trup: Umereno široke grudi su sa pljosnatim rebrima i dosežu pri dobroj zasvođenosti rebara do preko lakta. Prsa su izrazito isturena. Trbuh je umereno pribran. Slabinski deo je čvrst. Leđa pokazuju blagu zasvođenost. Celokupna dužina je otprilike ista kao visina grebena. Sapi su lepo zaobljene. Patuljasti šnaucer je proporcionalan kao svaki šnaucer, čvrsto zbijen, a ipak skladno građen.
Rep: Visoko usađen rep je odsečen iza trećeg članka.
Prednje noge: Kosa plećka, korektno postavljen lakat i sa svih strana posmatrano, prave i međusobno paralelne prednje noge.
Zadnje noge: Dobra uglovanost zadnjih nogu sa snažnim, izdašnim korakom.
Šape: Poželjne su mačije šape.
Dlaka: Patuljasti šnaucer je oštrodlak. Što je dlaka tvrđa, to je bolje. Oči su lako oivičene kitnjastirn stršećim obrvama. Čeljusti krasi oštra brada. Dlaka takođe treba da bude oštra na gornjem delu glave i na nogama.
Boja: Biser so, crni, crno srebrni, beli.
Visina: Visina patuljastog šnaucera je između 30 i 35 cm, za mužjake i kuje su iste mere. Srednja mera ove određene visine je odgajivački cilj. Svako prekoračenje visine, kao i nadgrađenost je mana.
Sve druge pojedinosti standarda odgovaraju standardu srednjeg šnaucera.

Нема коментара:

Постави коментар